klik op de foto voor een vergroting


giclées

Het collectief wil met magnitude door Nederland reizen en maakt daardoor veel kosten, alles, ook de materialen worden uit eigen zak betaald. Om dit te kunnen blijven doen moet er geld komen en daarom worden giclees uitgegeven. Uit de duizenden afbeeldingen zijn enkele geschikt bevonden. De oplage is klein, er worden niet meer dan 25 drukken uitgegeven m.u.v. de vis 1, die heeft een oplage van 100

Prijzen: 42x29,7 cm in passe-partout 100 euro per stuk / gesigneerd door alle vier de leden van het collectief.
             29,7x21 cm in passe-partout 60 euro per stuk / gesigneerd door alle vier de leden van het collectief.

Onze giclées worden per stuk gedrukt en nadien kritisch gecontroleerd op kwaliteit. De werken zijn beperkt in oplage en gesigneerd, wat het zeer exclusief maakt! De giclée techniek is geen vervanging voor traditionele grafiek, maar kan worden beschouwd als een nieuw en eigentijds drukmedium. De prijs van de giclée wordt bepaald door de oplage, signeren, het formaat en drager. Wij drukken de giclées op 260 grams velvet fine art paper.De giclees worden afgedrukt met Epson inkten op pigmentbasis. Deze inkt zorgt voor een breed kleurenspectrum en zeer veel grijstinten.

Een giclée is een in de Verenigde Staten ontwikkelde nieuwe druktechniek met behulp van een inkjetprinter. Hij wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. In deze druktechniek wordt gebruik gemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclee aan dit nieuwe drukprocede. De hoogste kwaliteit kan worden verkregen door hoogwaardig papier, een hoge kwaliteit inkt op basis van echte pigmenten en een piezo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd. Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van meer dan100 jaar. Voor het vervaardigen van een giclee moet het werk eerst "gedigitaliseerd" worden. Het is ook mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat op een beeldscherm wordt ontworpen en waarvan enkel een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst. Indien een digitaal werk niet in oplage, maar slechts eenmaal wordt afgedrukt spreken we van een monogiclée. ( wikipedia )